Toimintamme kaipaa aikuisia!

  Partion ydintoimintaa on lasten ja nuorten ryhmien viikkotoiminta. Jotta lippukuntamme pystyy tarjoamaan tätä parasta partiossa jatkossakin kaiken ikäisille, tarvitsemme toimintaamme mukaan lisää aikuisia. Pystyisitkö sinä olemaan meille avuksi? Samalla saisit itsellesi uuden harrastuksen ja energisen yhteisön ympärillesi! Tarjolla on tehtäviä viikkotoiminnan parissa, mutta myös lyhyempiä hommia retkillä ja leireillä sekä adventtikalenterikampanjassa (=lippukunnan tärkein varainkeruu).

  Seikkailijaryhmän johtajaksi?

  Mukava seikkailijajoukkue tarvitsee johtajaa/johtajia. Toisena ryhmänjohtajana on jatkamassa 17-vuotias samoaja (jolta partiokokemusta löytyy jo kosolti), jolle on nyt etsinnässä aikuinen johtajapari. Seikkailijat ovat 9-12 vuotiaita ja kokoontuvat viikoittain partiokolollamme Launeen kirkolla. Tavoitteena on, että viikkotoiminnan lisäksi ryhmä retkeilisi ainakin kerran kaudessa joko päivä- tai yöretkellä. Lapsia ryhmässä on tällä hetkellä noin kymmenen 11-vuotiasta. Täysin tyhjästä toimintaa ei tarvitse rakentaa. Seikkailijaohjelmaan on olemassa valmiita aktiviteetteja, joita valitsemalla toimintasuunnitelmaa on mahdollista rakentaa. Seikkailijaohjelman aktiviteetit ja haasteet ovat julkisesti verkossa nähtävillä. Aktiviteeteissa painottuu retkeily. Menneenä toimintavuonna seikkailijat ovat kokoontuneet torstaisin, mutta tulevan syksyn ja toimintavuoden ryhmäkohtaisia kokoontumisaikoja ei ole vielä lyöty lukkoon. Uuden johtajan on mahdollista vaikuttaa ryhmän kokoontumisaikaan.

  Bussin alle tai syvään päätyyn ei uutta ryhmänjohtajaa ole tarkoitus työntää. Toiminnan suunnitteluun ja syksyn käynnistämiseen on saatavilla tukea niin ryhmän nykyiseltä toiselta johtajalta kuin muiltakin lippukunnan aikuisilta. Lisäksi ryhmänjohtajalle tarjotaan koulutusta tehtävään.

  Mitä ryhmänjohtaminen vaatii? Pari tuntia aikaa viikossa ja halun toimia lasten kanssa. Mitään erikoistaitoja tai osaamista ei vaadita. Aiempi partiotausta ei ole edellytys ryhmänjohtajana toimimiselle. Kaiken tarvittavan oppii joko lasten kanssa yhdessä tekemällä tai lapsilta. Ryhmäntoiminnassa näkyy väistämättä ryhmänjäsenten ja -johtajien kädenjälki ja niin saa näkyäkin!

  Vai muihin hommiin?

  Vaikka akuutein tarve uudelle ryhmänjohtajalle on seikkailijoissa, myös sudenpentujen (7–9 v) ja tarpojien (12–15 v) ryhmiin mahtuu uusia aikuisia mukaan.

  Säännöllisen viikkotoiminnan lisäksi aikuisten apu ovat tervetullutta lyhyempiin ja pidempiin pesteihin, kuten adventtikalentereiden myynnin koordinointiin tai vaikkapa saunan lämmitykseen retkille. 

  Jäitkö miettimään jotakin isoa tai pientä asiaa näihin liittyen? Kysy pois!

  Kysymyksiä voit pyöritellä esimerkiksi turva-aikuisen Arjan p. 0505250694, väistyvän seikkailijajohtaja Heidin p. 0453101495 tai lippukunnanjohtaja Tiljan p. 0440533465 kanssa.

  Voit myös laittaa viestiä lippukunnan sähköpostiin: launeenlahdesiskotry@gmail.com