Tälle sivulle on koottu tietoa ja toimintakäytäntöjä lippukuntamme jäsenille.

Lähdesiskojen jäseneksi

Kaikkien partiota harrastavien tulee täyttää jäsenhakemus ja liittyä lippukunnan, esimerkiksi Launeen Lähdesiskojen, jäseneksi. Jäseneksi haetaan partion asiointipalvelun kautta, täyttämällä jäsenhakemus. Kun olet maksanut saamasi jäsenlaskun, pääset osallistumaan kaikkeen toimintaan ja olet myös vakuutettu kaikissa partiotapahtumissa ja tilaisuuksissa joihin osallistut.

Partiohuivi ja partiopaita

Ensimmäinen hankinta partiossa on partiohuivi. Oheisessa ohjeessa on tietoa huivin ja huivimerkin hankinnasta ja huivimerkin ompelemisesta. Ohjeessa on tietoa myös partiopaitaan hankittavista merkeistä. Partiopaidan jokainen hankkii itse. Paitaa voi etsiä käytettynä esimerkiksi Facebookin Partiokirpparilta tai uutena sen voi ostaa Scandinavian Outdoorstoresta. Partioasusta ja siihen ommeltavista merkeistä löydät virallisen puku- ja merkkiohjeen Suomen Partiolaisten sivuilta.

Partion asiointipalvelu

Partion asiointipalvelu on tarkoitettu jäsenille ja heidän huoltajilleen.  Se helpottaa jäsenen ja huoltajan arkea. Asiointipalvelussa voi hoitaa keskeiset jäsenyyteen liittyvät toimet, kuten tietojen päivittämisen, jäsenhakemusten ja huoltajien lisäämisen sekä tapahtumiin ilmoittautumisen.

Asiointipalveluun pääset osoitteessa asiointi.partio.fi ja sinne kirjaudutaan samoilla tunnuksilla kuin Kuksaankin (vanha järjestelmä) on kirjauduttu. Jos sinulla ei ole vielä  tunnusta, pääset luomaan sen asiointipalvelun etusivulla. Jos olet unohtanut tunnuksesi, ole yhteydessä omaan lippukuntaasi. Katso ohjeet asiointipalvelun käyttöön.

Tapahtumat ja niihin ilmoittautuminen

Tapahtumista tiedottaminen tapahtuu jäsenistölle ja kotiväelle ensisijaisesti sähköisesti. Lisäksi tiedotamme sähköisesti lippukunnan verkkosivuilla, Facebookissa ja välillä myös paperipostina koloiltojen kautta. Pidä huoli, että jäsenen ja huoltajan yhteystiedot ovat asiointipalvelussa ajantasalla!

Kun tapahtumailmoitus saapuu, on siinä ilmoitettu viimeinen ilmoittautumispäivä sekä kyseisen tapahtuman ilmoittautumisohjeet. Ilmoittautuminen tapahtuu asiointipalvelun kautta. Alaikäiset tarvitsevat AINA huoltajalta luvan osallistumiseen, joka annetaan huoltajan ilmoittaessa lapsen tapahtumaan. ILMOITTAUTUMINEN ON AINA SITOVA! Kun ilmoittautuu tapahtumaan, on se aina sitova. Jos osallistuja sairastuu, voidaan lippukunnan omissa tapahtumissa osallistumismaksu palauttaa lääkärintodistusta vastaan. Suurtapahtumien (partiopiirin tai Suomen Partiolaisten) peruutusehdot ovat välillä tästä poikkeavat ja niistä ilmoitetaan aina tapauskohtaisesti.

Jos tapahtuma on maksullinen, tulee osallistujan huolehtia osallistumismaksun maksamisesta annetuilla ohjeilla. Lippukunnan tapahtumien maksut suoritetaan annettuun määräaikaan mennessä lippukunnan tilille.

Osallistumis- ja peruutusehdot tapahtumiin

Tapahtumiin tulee ilmoittautua ennen ilmoittautumisajan päättymistä. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuminen on sitova. Jos osallistuja sairastuu, voidaan lippukunnan omissa tapahtumissa osallistumismaksu palauttaa lääkärintodistusta vastaan.

HUOM! Suurtapahtumien (partiopiirin tai Suomen Partiolaisten) ilmoittautumis- ja peruutusehdot ovat saattavat olla tästä poikkeavat ja niistä ilmoitetaan aina tapauskohtaisesti.

Osallistuminen edellyttää myös osallistumismaksun maksamisen ajoissa, annettujen ohjeiden mukaisesti (nämäkin kerrottu aina tapahtuman ilmoituksessa). Mukaan tapahtumaan ei voi lähteä, ellei osallistumismaksu ole maksettu ja se on kirjautunut lippukunnan tilille.

Osallistumismaksut maksetaan lippukunnan tilille

Osallistuminen tapahtumiin edellyttää osallistumismaksun maksamisen ajoissa, annettujen ohjeiden mukaisesti (nämä kerrottu aina tapahtuman ilmoituksessa). Mukaan tapahtumaan ei voi lähteä, ellei osallistumismaksu ole maksettu ja se on kirjautunut lpk:n tilille. Tarvittaessa maksun voi todentaa kuitilla.

Lippukunnan tapahtumat laskutetaan ilmoittautuneilta viitenumerollisilla sähköpostilaskuilla. Huolehdithan, että jäsenen omissa ja huoltajan tiedoissa on ajantasainen sähköpostiosoite. Lasku maksetaan lippukunnan pankkitilille FI81 5612 1120 2345 85 ja saajaksi merkitään Launeen Lähdesiskot ry. Maksettaessa tulee käyttää laskussa annettua viitenumeroa.

Jos maksaminen syystä taikka toisesta jää viimetinkaan, tulostetaan maksusta lapselle mukaan kuitti, jolla maksusuoritus voidaan todistaa tehdyksi. Maksamatta jääneistä tai ilman viitenumeroa maksetuista laskuista lähtee laskutettavalle maksumuistutus.

Ilmoittautumis- ja maksuasioissa voi aina olla yhteydessä tapahtuman johtajaan (yhteystiedot löytyvät aina ilmoituksesta) tai lippukunnan taloudenhoitajaan.

Avustusta kuluihin

Emme halua että harrastaminen jää kenelläkään rahasta kiinni. Siksi voit tiukan paikan tullen hakea maksuaikaa tai avustusta osallistumismaksuihin lähettämällä viestiä tilanteestasi ja tarpeestasi lippukunnan sähköpostiin launeenlahdesiskotry@gmail.com.

Kululaskut

Jos olet hankkinut jotakin toimintaan liittyvää materiaalia, olet oikeutettu kilometrikorvauksiin tai olet hakemassa koulutukseen liittyviä kuluja sovitusti lippukunnalta, tee kululasku oheisen ohjeen mukaisesti. Katso ohje kululaskun tekemiseksi.

Eroaminen lippukunnan jäsenyydestä

Joskus käy niin, että partiolle ei ole enää aikaa tai se ei enää vain kiinnosta. Tällöin pitää erota partiosta. Tämä on harmi, sillä partiosta useimmat saavat elinikäisiä ystäviä. Erotessasi lippukunnastamme, käy tekemässä erohakemus asiointipalveluun. Ohjeen löydät asiointipalvelun ohjeista (viimeinen kohta). Lippukunta saa tiedon tekemästäsi hakemuksesta ja päättää jäsenyytesi.

Se, että jättää vain jäsenmaksun maksamatta, ei riitä jäsenyydestä eroamiseen ja maksamatta jääneet maksut on silti maksettava. Asiointipalvelun kautta tehdyllä erohakemuksella varmistat, ettet enää saa jäsenmaksuja etkä myöskään jäsenlehteä tai sähköposteja.