Lähdesiskojen laskutuskäytännöt uudistuvat

Olemme lippukunnassamme uudistaneet laskutusta ja jatkossa pyrimme käyttämään tapahtumien laskuttamiseen Kuksaa vanhojen tilisiirtojen sijasta, aina kun se on mahdollista. Näin lippukunnan maksuliikennettä on helpompi hallita ja säästämme rahaa palvelumaksuissa.

Viitteellinen lasku sähköpostilla
Jatkossa erilaiset retki- ja tapahtumamaksut tulevat viitenumerollisina laskuina sähköpostitse. Huolehdithan, että omissa ja huoltajan tiedoissa on ajantasainen sähköpostiosoite, ja että Kuksan tiedoissa olet sallinut sähköpostilaskujen lähettämisen. Laskuja maksaessasi olethan tarkkana, että käytät laskussa annettua viitenumeroa. Seuraamme maksuliikennettä viitenumeroiden avulla, ja niiden käyttämättömyys tuottaa turhia maksumuistuksia.

Ilmoittautuminen ajoissa Kuksan kautta
Lippukunnan tapahtumiin (mm. retket ja leirit) ilmoittautuminen tapahtuu entiseen tapaan, pääasiallisesti Kuksan kautta. Muistattehan ilmoittautua retkille ja tapahtumiin ilmoittautumisaikojen puitteissa, jotta pystymme lähettämään laskut riittävän ajoissa ennen eräpäivää. Lippukunnan omien tapahtumien ilmoittautuminen aikaistuu entisestä uuden laskutuskäytännön vuoksi. Eräpäivä tulee jatkossakin olemaan ennen tapahtuman tai retken alkua, ja laskun maksaminen on edellytyksenä tapahtumaan osallistumiselle.

Sisaralennus ja perheenjäsenet lippukunnan omilla retkillä
Jatkossa lippukunnan omilla retkillä on voimassa sisaralennus sudenpennuilla, seikkailijoilla ja tarpojilla. Perheen vanhin näihin ikäkausiin kuuluva maksaa täyden retkimaksun ja perheen nuoremmat näihin ikäkausiin kuuluvat saavat 50 % alennuksen. Perheen toinen sudenpentu, seikkailija tai tarpoja maksaa näin puolet retkimaksusta, samoin kolmas jne.

Lippukunnan omille retkille osallistuvien perheenjäsenten retkimaksut ovat pääasiallisesti seuraavat: 15 vuotta täyttäneet (samoajat) maksavat saman hinnan kuin lippukunnan johtajisto, 5–14-vuotiaat maksavat normaalin retkimaksun ja 0–4-vuotiaat pääsevät aikuisen mukana maksutta retkelle. Sisaralennus koskee myös perheen 5–14-vuotiaita Ei vielä partiolaisia. Tilanteissa, joissa perheenjäsenet osallistuvat retkelle vain osan aikaa, sovitaan maksuista erikseen retken johtajan kanssa. Huomioithan, että jokainen 5 vuotta täyttänyt tulee ilmoittaa retkelle erikseen Kuksan kautta, jotta pysymme ajan tasalla osallistujista.

Entä jos ei pääsekään tai sairastuu?
Lippukunnan omiin tapahtumiin ja retkille ilmoittautumisen voi perua maksutta ilmoittautumisajan puitteissa olemalla yhteydessä tapahtuman tai retken johtajaan. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuminen on sitova. Sairastapauksissa voimme kuitenkin lippukunnan omissa tapahtumissa palauttaa osallistumismaksun lääkärintodistusta vastaan. Huomioittehan, että suurtapahtumien  (partiopiirin tai Suomen Partiolaisten) ilmoittautumis- ja peruutusehdot saattavat olla tästä poikkeavat ja niistä ilmoitetaan aina tapauskohtaisesti.

 

Jos laskutusasioissa tulee kysyttävää, niin olkaa rohkeasti yhteydessä kunkin tapahtuman johtajaan tai suoraan lippukuntamme taloudenhoitajaan Virve Murtoon (040 5324221 / murto.virve@gmail.com).

 

Kaikki maksuohjeet sekä ilmoittautumis- ja peruutuehdot löytyvät sivuiltamme, Jäsenelle osiosta.